BTÜ TEKNOFEST Takımlarına Yoğun İlgi

Yıldırım Belediyesinin düzenlediği ‘Dijital Çağda Genç Olmak’ isimli söyleşi programın da Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) TEKNOFEST takımları projelerini sergiledi. Âdem Metan, Hakkı Alkan ve Mustafa Akkan gibi sosyal medya fenomenlerinin konuk olduğu program 6 Ekim’de Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleşti. Söyleşi öncesi BTÜ Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Topluluğu, Bilim Fikir ve Sanat Topluluğu, Elektrikli Araçlar Topluluğu ve Alternatif Enerjili Araçlar Topluluğu projelerini sergileyerek katılımcılardan tam not aldı.

Yıldırım Belediye Başkanlığının daveti üzerine katılım sağlayan BTÜ takımları geliştirmiş oldukları İnsansız Hava Araçları (İHA), Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), ile su altı ve su üstü araçlarını kurmuş oldukları stantlarda konuklara tanıttı. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın ilgiyle gezdiği BTÜ stantları ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Daha önce öğrenci toplulukları bünyesinde kurulan 52 ayrı takım, 245 öğrenci ve 16 ana kategoride başvuruda bulunan BTÜ’ lü öğrencilerin yarışmalarda kazanmış oldukları dereceleri de hatırlatan Belediye Başkanı Yılmaz, bu yarışların kara, deniz, hava ve uzayda güçlü Türkiye’yi inşa etmek için en kritik ve stratejik savaş taktiği olduğuna inanıyoruz ifadelerini kullandı. Öğrenci takımlarının yarışmalara hazırlanma aşamasında maddi ve manevi olarak desteklenmesinin önemine ayrıca dikkat çekti.

HABER Ersel KİRAZ
FOTOĞRAF Ersel KİRAZ