BURSATTO’nun TÜBİTAK Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı

Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (BURSATTO) partner olduğu TUBİTAK 1601+ KOBİ MENTOR projesi desteklenmeye hak kazandı. “Global ve Yatırım Odaklı Teknoloji Geliştirme ve Ticarileştirme Mentorluk Platformu" başlıklı proje önerisi TÜBİTAK tarafından desteklenecek projeler arasında yer aldı. Yürütücüsü In4S Girişim Yazılım Danışmanlık A.Ş. olan projenin ortakları, İstanbul Teknokent A.Ş., Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve BURSATTO oldu.

Teknoloji odaklı 30 girişime mentorluk hizmeti sunulacak olan proje kapsamında, KOBİ’leri globale taşımak, ticarileşme ve yatırım süreçlerini hızlandırmak amacıyla projeye destek veren pek çok kurum, kuruluş, yatırım fonu ve mentorle birlikte önemli programlar hazırlanacak. Daha önce KOBİ’lerin iş geliştirme, ürün ticarileştirme ve yenilik kapasitelerini artırmaya yönelik mentorluk mekanizmalarının oluşturulması ve yürütülen faaliyetlerin desteklenmesini amaçlayan BiGG+ KOBİ Mentor Arayüzü 2019 yılı Çağrısı kapsamında 11 arayüz kuruluşu desteklendi. Bunun yanı sıra 326 KOBİ’ye de mentorluk hizmeti verildi. Programın 2022 yılı çağrısına 33 arayüz kuruluşun başvuru yaptığını dile getiren BURSATTO Genel Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Fatma S. Erdönmez değerlendirmeler sonucunda 20 başvurunun desteklendiğini dile getirdi. BiGG+ KOBİ Mentor Arayüzü 2022 yılı Çağrısı ile desteklenecek arayüzlerin 800’den fazla KOBİ’ye mentorluk hizmeti vereceğini de ekleyen Öğr. Gör. Fatma S. Erdönmez bu kuruluşların Ar-Ge ve yenilik çıktılarını ticarileştirme yetkinliklerini de geliştireceklerini dile getirdi.

HABER Ersel KİRAZ
FOTOĞRAF Ersel KİRAZ