BTÜ'nün İHA Eğitimleri Devam Ediyor

Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Kadıoğulları, Prof. Dr. Turan Sönmez, Arş. Gör. Burhan Gencal ve Arş. Gör. Emre Kılınçarslan Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personeli 35 kişilik gruba İnsansız Hava Aracı (İHA) eğitimi verdi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na verilen bu eğitim, arama kurtarma faaliyetlerinde, yangınlara müdahale ve doğal olaylara müdahale kapsamında kurum kapasitesinin arttırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve gelişen teknolojik imkânlardan en üst düzeyde yararlanılabilmesi amacıyla dört gün boyunca teorik ve uygulamalı olarak yapıldı.

Eğitimin 16 saatlik teorik bölümümde cihazların tanıtımı, İHA’ların kullanımında yasal mevzuatlar, sabit kanatlı model uçakların simülasyon uygulaması gibi konular ele alındı. Teorik eğitimin ardından Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Eğitim Sahasında İHA’larla termal ve zoom kamera kullanılarak detaylı uygulama yapıldı. Bu eğitim çalışması ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye personellerinin arama kurtarma, ilk yardım, yangın müdahale ve kontrol, yer alan tespiti gibi birçok faaliyeti daha etkin bir biçimde gerçekleştirmesi hedefleniyor.

HABER Ersel KİRAZ
FOTOĞRAF Ersel KİRAZ