Bioinnovation 2022 Yarışmasında BTÜ’ye Ödül
Yazı Fontu

Ana sponsorluğunu Türkiye Biyologlar Derneği ve Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık ve İlaç Teknolojileri Geliştirme Merkezi’nin yaptığı üniversitelerarası "BIOINOVATION2022 Yarışması" nda, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Biyoteknoloji ve İnovasyon Topluluğu ödüle layık görüldü.


Yarışmacı takımların yaklaşık dört aydır üzerinde çalıştıkları projelerin bitirme hazırlıkları ve jüri sunumları 21-23 Ekim'de Ankara’da yapıldı. Etkinlik sonunda projeler; yarışmacılar, akademisyenler ve laboratuvar yöneticilerinin yer aldığı jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.


BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomühendislik Bölümü 3. sınıf öğrencileri Semanur Çoşkun, Arif Emre İba ve Buse Özer’den oluşan BTÜ takımı 3.’lük ödülünü almaya hak kazandı. Danışmanlığını Biyomühendislik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Taner’in yaptığı yarışma ekibine, Doç. Dr. Emel Tamahkar Irmak ve Dr. Öğr. Üyesi Münevver Müge Çağal destek verdi. BTÜ ekibi Bursa Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Gamze Dereli Can’ın mentörlüğünde göz içi enjeksiyonların hastalar ve klinisyenler açısından problemlerini ortadan kaldırmayı hedefleyen “Diyabetik retinopati hastalığının tedavisinde Anti- VEGF ajanların kontrollü salınımını yapan terapötik kontakt lenslerin tasarımı” konusunda bir proje ile yarışmaya katılım sağladı. Etkinlikte üç gün boyunca uyumadan projelerini geliştirerek jüri karşısında savunana BTÜ ekibi emeklerinin karşılığını aldı.


BTÜ’nün yanı sıra, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Yıldız Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Marmara Üniversitesi’nin de katılım sağladığı 50 saatlik etkinlik kapsamında, yarışmacılara mentör dili, detaylı yalın kanvas, tasarımsal düşünce, sunum teknikleri ve prototip hazırlama eğitimleri verildi.



ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Salonu’nda Ödül Töreni ve Gala Yemeğinde yarışmacılar ödülleri ile buluştu. Törende yatırımcılar, yöneticiler ve akademisyenler ile bir araya gelme fırsatı bulan yarışmacılar fikirlerini alanında uzman kişilere aktarma fırsatını da yakaladı. Yazmış oldukları projeler ile yarışma da Marmara Üniversitesi birinci olurken, İTÜ ikinci, Bursa Teknik Üniversitesi üçüncü oldu. Türkiye Biyologlar Derneği Başkanı İhsan Soytemiz, Simbiyoz Aktivite'nin Kurucusu Hülya Aras'ın da bulunduğu ödül gecesinde BTÜ’lü öğrenciler ödülü Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık ve İlaç Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Fatih Vardar’dan aldı.


 


 

HABER Ersel KİRAZ
FOTOĞRAF Ersel KİRAZ
27 Ekim 2022
Çok Okunan Haberler