Genç İstihdam Teşvikine BTÜ'den Destek
Yazı Fontu

Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen "TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek" projesi kapsamında Kariyer Günleri etkinliği düzenlendi. Artuklu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, 11 Ekim'de Mardin'de gerçekleştirilen Kariyer Merkezleri Çalıştayı'na, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Kariyer Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi katılım gösterdi. TRC3 Bölgesinde bulunan Mardin Artuklu Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Şırnak Üniversitesi’ne bağlı Kariyer Merkezlerinin mevcut durum değerlendirmesi ve faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla yapılan çalıştaya, deneyim aktarımı ve uygulamaları paylaşmak üzere; BTÜ, Çukurova Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürleri ve uzmanları davet edildi.


Programda DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı ve MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından kent içinden ve dışından 70’i aşkın farklı sektörde faaliyet yürüten firmaların kurdukları tanıtım stantlarının açılışı gerçekleştirildi. Vali Demirtaş, beraberindeki katılımcılarla stantları tek tek gezerek bilgiler aldı. Proje ile bölgedeki genç istihdamını teşvik edilmesi, iş gücü piyasasında talep edilen dijital beceriler ve teknik zanaatkârlık gibi mesleki becerilerle gençlerin istihdam edilebilirlikleri ve genç girişimcilerin girişimcilik kapasitelerini artırılması hedefleniyor.


Toplamda 400 öğrencinin katılımda bulunduğu kariyer günleri etkinliğinde, Proje Lideri Cleofe MC Guardigli'nin Kariyer Rehberliği üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Etkinlik örnek uygulamaların paylaşıldığı, bölgedeki Kariyer Merkezleri için görüş ve değerlendirmelerin yapıldığı oturumların ardından sona erdi.

ANAHTAR KELİMELER
HABER Ersel KİRAZ
FOTOĞRAF Ersel KİRAZ
25 Ekim 2022
Çok Okunan Haberler