BTÜ'de Mezuniyet Heyecanı
Yazı Fontu

2021-2022 Akademik Yılı Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) mezuniyet töreni, yaklaşık iki yıl süren pandemi sonrasında tüm öğrenciler ve ailelerinin bir araya gelmesiyle gerçekleştirildi. Törende lisansüstü ve lisans programlarından 1000’in üzerinde öğrenci kep attı.


BTÜ’de yetişen 1000’in üzerinde gencin iş hayatına atılmasının ilk adımı olan mezuniyet töreninin bu sene 8'incisi gerçekleştirildi. Çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve yetenekler ile donanarak BTÜ’deki eğitim ve öğretim hayatlarını tamamlayan öğrenciler, 24 Haziran 2022 günü Mimar Sinan Yerleşkesinde yapılan törenle mezun oldu.


BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi gerçekleşen 2021 - 2022 Akademik Yılı mezuniyet törenine BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu, Prof. Dr. Sami İmamoğlu ile birlikte fakülte dekanları, mezunlar, aileler, akademik ve idari personel katıldı. Yıldırım İlçe Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’ de düzenlenen mezuniyet törenine katılarak yeni mezun BTÜ’lü gençlerin mutluluklarını paylaştı.


Mezuniyet Töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Rektör Prof. Dr. Arif Karademir’in açılış konuşması ile devam etti. 8. dönem mezuniyet coşkusunun yaşandığı törende yaptığı konuşmada, bir akademik yılın daha sona ermesi ile 1000’in üzerinde öğrencinin mezun olacağını ve bundan da büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Prof. Dr. Karademir, BTÜ’nün ve öğrencilerinin Türkiye'ye değer kattığını dile getirdi.


Rektör Prof. Dr. Arif Karademir sözlerine şöyle devam etti:  “BTÜ genç yaşına rağmen sunduğu iyi eğitim olanakları, yaptığı bilimsel çalışmalar ve nitelikli akademisyenleri ile gerçekleştirdiği eğitim modelini güncel sisteme adapte edebilmesi ile başarılı bir üniversite olarak ülkeye hizmet etmektedir. Bu özenli çalışmalarımız sonucunda Times Higher Education (THE) endeksi Eğitim Kalitesi Kategorisinde BTÜ, dünyadaki üniversiteler arasında ilk 300’e girdi. Yeni bir bilgi ekosistemini hayata geçirmeyi başarmış bir üniversite olan BTÜ’de gayretli gençleri kaliteli ve nitelikli eğitimlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Çünkü bilgiyi de talep eden herkese en sağlıklı ve doğru bir şekilde aktarabilmesi, BTÜ’nün benzerleri olan üniversitelerden en büyük farkı olduğunu düşünüyorum”.



Üniversitemizle Gurur Duyuyoruz


Konuşmasında Üniversite-Sanayi iş birliğine büyük önem verdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Karademir, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca oluşturulan TÜBİTAK-2244 Sanayi Doktora Programı çerçevesinde onaylanan ve uygulamaya koyulan 23 proje bu kapsamda bizi diğer üniversitelerin önüne geçirerek Türkiye birinciliğini elde etmemizi sağladı. Yine AR-GE’ye en çok bütçe ayıran ikinci üniversiteyiz. İyi bir ekip bilinci ve takım çalışmasıyla başarı kaçınılmazdır. Akademisyenlerimize ve öğrencilerimize güvendik ve başardık. Biz üniversitemiz ile gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.


Girişimciliği Esas Alın


Konuşmasının bir bölümünün de öğrencilere hitap eden Rektör Prof. Dr. Karademir “BTÜ olarak biz bir aileyiz Bu gün mezun olsanız da her zaman bu ailenin değerli bir üyesi olarak kalacaksınız. Sizler, ülkemizin sosyo–ekonomik gelişiminde rol oynayacak, belki de Türkiye'ye yön verecek olan bireylersiniz. İş hayatınızda girişimciliği esas almanız, pek çok hayalinizi gerçekleştirmenizin anahtarı olacaktır” dedi.


 Asıl Eğitim Şimdi Başlıyor


Öğrencilere üniversiteden mezun olmaları ile eğitim sürecinin sona ermediğini hatırlatan Prof. Dr. Karademir, asıl eğitimin şimdi başladığını söyledi. Mezunlara kişisel gelişimlerini ve öğrenmelerini hayat boyu sürdürmeleri gerekliliğini hatırlatarak, bu süreçte tüm akademik kadrosuyla Bursa Teknik Üniversitesi'nin daima yanlarında olacaklarını ifade etti.


Dereceye giren öğrencilere plaket takdim edilmesinin ardından, öğrencilerin hep birlikte kep atmaları ile mezuniyet töreni sona erdi.

ANAHTAR KELİMELER
HABER Sedat ÖZÇALIK
FOTOĞRAF Alper KESKİN
26 Haziran 2022
Çok Okunan Haberler