BTÜ ve İTÜ Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
Yazı Fontu


Bursa Teknik Üniversitesi ve (BTÜ) İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) arasında iş birliği için imzalar atıldı.


BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu karşılıklı işbirliği protokolüne imza attılar. BTÜ’nün Mimar Sinan Yerleşkesinde gerçekleşen törenle imzalanan protokol ile her iki üniversite arasındaki ilişkilerin güçlenmesinin ve yürütülen çalışmalardaki işbirliğine alt yapı oluşturmasının hedeflediği bildirildi.


Bursa İTÜDER’in düzenlediği ve İTÜ mezunlarının bir araya geldiği bir etkinliğine katılan İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, bu etkinliğin ardından BTÜ’yü ziyaret etti. Ziyarette bir araya gelen her iki üniversitenin rektörleri çok çeşitli alanlarda işbirliklerini içeren geniş kapsamlı bir protokole imza attılar.


Rektör Prof. Dr. Karademir: İTÜ İle İş Birliğini Önemsiyoruz


Prof. Dr. İsmail Koyuncu’yu BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesinde ağırlayan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, İTÜ ile iş birliğini önemsediklerini ifade etti. Bu nedenle güçlü bir iş birliği oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. İmza altına alınan protokolün çerçeve olarak İTÜ ile araştırma-geliştirme başta olmak üzere pek çok alanı kapsadığını bildirdi. Özellikle, eğitim-öğretim alanında karşılıklı fayda üretmeye dayandığını kaydeden Prof. Dr. Arif Karademir, protokolün her iki üniversitenin öğretim elemanları ile öğrencileri arasındaki ilişkileri teşvik etmeyi ve geliştirmesini içerdiğini sözlerine ekledi. Prof. Dr. Karademir konuşmasının devamında “İTÜ, Türkiye’nin gururu, eğitim camiasının önde giden lokomotifidir. Genç bir teknik üniversite olarak biz de İTÜ’nün izinden gitmeye çalışıyoruz. Üniversitemiz bünyesine yeni kazandırdığımız ve yüksek lisans ve doktora programları ile güçlendirdiğimiz Denizcilik Fakültesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ile işbirliği içerisinde çalışmalarını yürütecek. İki fakültemiz ile başlayan bu işbirliğinin gelişerek tüm diğer  bölümlerimizi kapsayacak başarılı ortak çalışmalara dönüşeceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.


İTÜ Rektörü Prof. Dr. Koyuncu işbirliği protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada, İTÜ’nün çeşitli alanlarda birikime sahip olduğunu hatırlatarak, bu birikimin paylaşıma açık olduğunu kaydetti. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ile altına imza koydukları iş birliği protokolünün bu paylaşımı hızlandıracağını ve çeşitlendireceğini aktardı. Protokol kapsamında yapılacak çalışmaların çok ses getireceğinin de altını çizen Rektör Prof. Dr. Koyuncu, işbirliğinin özellikle İTÜ-Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi ile BTÜ-Denizcilik Fakültesi arasında önemli etkileşim yaratacağını kaydetti.

ANAHTAR KELİMELER
HABER Sedat ÖZÇALIK
FOTOĞRAF Alper KESKİN
30 Mayıs 2022
Çok Okunan Haberler