BTÜ ve Yeşilova Holding Arasında İşbirliği Protokolü
Yazı Fontu
BTÜ ve Yeşilova Holding Arasında İşbirliği Protokolü
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile Yeşilova Holding arasında TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı işbirliği protokolü imzalandı. TÜBİTAK tarafından ilk olarak 2018 yılında destek programları kapsamına alınan 2244 Sanayi Doktora Programı, doktora öğrencilerine burs, firmalara ise istihdam desteği sağlayarak özel sektörde daha fazla araştırmacı çalıştırılmasını ve üniversite - sanayi işbirliğini arttırmayı amaçlıyor.
İşbirliği protokolü BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ile Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova tarafından imzalandı. Protokol doğrultusunda TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında Yeşilova Holding’in ihtiyaç duyacağı uzmanlık alanları için doktoralı araştırmacılar BTÜ’de yetiştirilecek. Protokol imza töreninde Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yalçın Yeşilova ve Ar-Ge Müdürü Gökhan Tekin, BTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz Uzunsoy, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Uludağ, Makine Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Lekesiz, Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Celalettin Yüce ve Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. (Bursatto) Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kaboğlu da hazır bulundular.
Yarım asıra yakın süredir alüminyumdan endüstriyel çözümler üreterek, yurtiçi ve yurtdışında otomotiv, raylı sistemler, inşaat ve mobilya gibi birçok sektörün ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova, “Alüminyumun kullanıldığı pek çok sektöre hizmet vermekle birlikte otomotiv alanında uzmanlaşmış bir yapımız var. Bünyemizdeki 8 şirkette 1100'ün üzerinde çalışan istihdam ediyoruz. Başarıya ulaşmak için sadece üretmenin yetmeyeceği bilinci ile gelecek stratejimizi inovasyon ve gelişim, parolamızı ise “işbirliği ve sinerji” olarak belirledik. Geçmişte özellikle Avrupa pazarında fiyat rekabeti ile ön plandayken şimdi mühendisliğimiz ve ürünlerimiz ile fark yaratmak durumundayız. Daha fazla bilgi üreten ve bunu pratiğe döken bir yapıya yöneliyoruz. Bu doğrultuda Ar-Ge’ye ve üniversiteler ile işbirliğine çok önem veriyoruz. Hâlihazırda şirketlerimiz bünyesinde istihdam ettiğimiz BTÜ mezunları var, aynı zamanda Bursa Teknik Üniversitesi öğrencilerini SEP (Sekörel Eğitim Programı) kapsamında şirketlerimizde çalıştırmaktayız. Bununla birlikte Mekatronik Mühendisliği ile yürüttüğümüz bir TEYDEB projemiz de var. BTÜ ile işbirliğimizi TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programını da dâhil ederek geliştirmekten memnuniyet duymaktayız.” şeklinde konuştu.
Rektör Prof. Dr. Arif Karademir; alanında uzman, araştırmacı ve dinamik öğretim üyesi kadrosu ve donanımlı laboratuvarları ile BTÜ’nün kuruluşundan bugüne sanayinin yanında yer aldığını vurgulayarak, “Eğitimde, yenilikçi bir yükseköğretim sistemi uygulamaktayız. YÖK onaylı Sektörel Eğitim Programı (SEP), paydaşlarımız tarafından son derece güzel teveccüh gördü. Yeşilova Holding bünyesinde de öğrencilerimiz ve mezunlarımızın olması işbirliğimizin temelini oluşturmaktadır. TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında gerek diğer firmalarla gerek Yeşilova Holding ile imzaladığımız protokoller ile sanayide çalışan Ar-Ge personeli sayısını arttırmayı ve üniversite - sanayi işbirliğine verdiğimiz desteği geliştirmeyi, bu doğrultuda dünya ile ticari rekabette Bursamıza ve üllkemize faydalı olmayı amaçlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından vurgulanan ve desteklenen ‘Milli Teknoloji Hamlesi’nde, üniversite, sanayi ve kamu işbirliği şart ve çok yüksek seviyelere çıkmak zorundadır. Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı saygıdeğer büyüğümüz Ali İhsan Yeşilova Bey ve ekibine sıcak ilgi ve misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyorum. İşbirliğimizin artarak devam etmesi ve karşılıklı fayda sağlamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Çok Okunan Haberler