BTÜ ve Osmangazi Belediyesinden Genç Girişimcilere Yeni Fırsat
Yazı Fontu

BTÜ ve Osmangazi Belediyesinden Genç Girişimcilere Yeni Fırsat

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), kamu ve sanayi paydaşları ile gerçekleştirdiği ortak çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek Osmangazi Belediyesi ile girişimcilik ekosistemine genç girişimciler kazandırılması ve yeni fırsatlar sunulması amacıyla işbirliği protokolü imzaladı. Protokol ile iyi bir iş kurma fikrine ve girişimcilik kabiliyetine sahip genç girişimcilerin keşfedilerek desteklenmesi amaçlanıyor. Şehir ve ülke istihdamına da katkı sağlayacak protokol, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir arasında imzalandı. Protokol imza töreninde Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Hüseyin Erdönmez ve Cem Kürşat Hasanoğlu, Sosyal İşler Müdürü Dr. Sevcan Yaman, Bursa Teknoloji ve Transfer Ofisi (Bursatto) Müdürü Doç. Dr. Nadir Yıldırım, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kaboğlu ve Uzman Nurbeyaz Altın da hazır bulundular.

"Girişimcilik Ekosistemine Genç Girişimci Kazandırma Projesi" kapsamında Osmangazi Belediyesinin Bursa’ya kazandırdığı mekânlarda genç girişimci adaylarına seminerler düzenlenerek girişimci adaylarının iş fikirleri geliştirmeleri sağlanacak. Sonrasında ise Bursa Bursatto tarafından girişimcilik eğitimleri ve şirket kurmak isteyen girişimci adaylarına mentorluk desteği verilecek. Proje kapsamında yürütülecek seminerler ve girişimcilik eğitimleri sonucunda Bursa ilinde genç girişimci sayısının artması hedefleniyor. 

İmza töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sanayi şehri Bursa’daki üretimin tüm dünyaya yansıdığına dikkat çekerek; “Belediye olarak çok sayıda sosyal ve kültürel projelerimiz, şehircilik çalışmalarımız var. Yoğun şekilde iş talepleri alıyoruz. Kurduğumuz Osmangazi Kariyer İstihdam Merkezi (OKİM) sayesinde iş arayan vatandaşlarla özel sektör arasında bir köprü kuruyoruz. Fakat artık teknik ve kalifiye elemana da ihtiyaç oluyor. Yeni nesil girişimci, bir okulu bitirdikten sonra bir işyerine girip, çalışmak yerine hayallerinin peşinde koşandır. Vizyon sahibi, farklı projeleri ve hedefleri olan kişiler çok fazla. İş dünyasında olmadıkları için düşünceleri ve projeleri körelmiş olabiliyor. Üniversitemiz ile yaptığımız protokolle birlikte inşallah bu kişileri bularak gerekli eğitimleri almalarını sağlayacağız. Eğitimler neticesinde kendi işini kurabilecek, orijinal projelerini ilgili sektörlerle paylaşabilecekler, düşüncelerini üretime dönüştürerek ülke sanayisine katkıda bulunabilecekler” dedi. 

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de, imzalanan protokolle iş arayandan ziyade iş üreten ve istihdam sağlayacak insanlara yönelik bir proje hazırladıklarını belirterek, “Osmangazi Belediyemiz ile ortaklaşa yürüteceğimiz bu proje, insanların içindeki girişimcilik ruhunu tekrar alevlendirmek için dizayn edildi. Bursa ovası, başarı hikâyeleriyle dolu. Sıfırdan tırnaklarıyla tırmanıp holding haline gelmiş iş insanlarımız var. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de bu girişimcilik ruhunu canlandırmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da değindiği dünya ticaret savaşlarında başarılı olabilmek için bu yolda emin adımlarla ilerlememiz, içimizden yeni girişimciler çıkarmamız, katma değeri yüksek ürünler üretmemiz gerekiyor. İmzaladığımız protokol insanlarımızdaki cevheri ortaya çıkarmak için geliştirilen bir projedir. İş arayanlara iş bularak üretim olmaz. İnsanların bir şeyler üretmesi lazım. Bu protokol ile birlikte Osmangazi’de Bursa’da daha çok üreten iş merkezi ve iş birimi oluşturmayı hedefliyoruz.” diye konuştu. 

ANAHTAR KELİMELER
HABER Alper KESKİN
FOTOĞRAF Alper KESKİN
05 Aralık 2019
Çok Okunan Haberler