BTÜ ve Uludağ İçecek Arasında İşbirliği Protokolü
Yazı Fontu
BTÜ ve Uludağ İçecek Arasında İşbirliği Protokolü
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile sektöründe Türkiye lideri Uludağ İçecek A.Ş. arasında TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı işbirliği protokolü imzalandı. TÜBİTAK tarafından ilk olarak 2018 yılında destek programları kapsamına alınan 2244 Sanayi Doktora Programı, doktora öğrencilerine burs, firmalara ise istihdam desteği sağlayarak özel sektörde daha fazla araştırmacı çalıştırılmasını teşvik ediyor.
İşbirliği protokolü BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ile Uludağ İçecek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet H. Erbak tarafından imzalandı. Protokol imza törenine Uludağ İçecek AR-GE Müdürü Tuğba Şimşek, AR-GE Uzmanı Hande Hayrabolulu, Bursa Teknoloji Transfer Ofisi (Bursatto) Müdürü Doç. Dr. Nadir Yıldırım, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yunus Kaya, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rasim Alper Oral, Bursatto Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kaboğlu, Gıda Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Adnan Fatih Dağdelen, Dr. Öğr. Üyesi Furkan Türker Sarıcaoğlu ve Bursatto Uzmanı Furkan Özyiğit katıldılar.
Mehmet H. Erbak: “Sürdürülebilir bir büyüme sergilemek zorundayız”
Uludağ İçecek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet H. Erbak, nesillerdir üretimin içinden gelen bir aile olarak sürekli gelişim gösterdiklerini ve bugün içecek pazarında Türkiye lideri olduklarını belirterek üretimlerinin %20’sini ihraç ettiklerini, gelecek hedeflerinin ihracat oranını %30’a çıkarmak olduğunu vurguladı. Erbak, “Antik çağlardan bu yana Anadolu medeniyetlerinde ve devletlerinde sürekli olarak yükselme ve alçalma dönemleri yaşanmış. Firmalar ve Türkiye Cumhuriyeti olarak bunu aşarak sürdürülebilir bir büyüme sergilemek zorundayız. Bu noktada üniversiteler ile işbirliği içinde olmaktan mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu. İyi bir mühendis olabilmek için gençlere de tavsiyelerde bulunan Erbak; “Bizler Jule Verne’in romanlarını okuyarak büyüdük, sizler de sürekli okuyarak ufkunuzu açmalı vizyonunuzu geniş tutmalısınız. İkinci en önemli nokta lisan, dünya ile uyum sağlamak, bilimde ve üretimde ilerlemek için çok iyi derecede İngilizce bilmelisiniz. Son olarak; analitik düşünebilen iyi bir mühendis olmak günümüzde yetmiyor, teknik formasyon yanında beşeri ve sosyal ilişkiler anlamında da gelişmeli, kendinizi, ürettiğinizi karşınızdakine aktarabilen, pazarlayabilen bireyler olmalısınız.” dedi.
Rektör Karademir: “Sanayinin yanındayız”
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, genç bir üniversite olarak fiziki mekânlar ve akademik çalışmalar alanında hızla ilerlediklerini, şikâyet eden değil sorunlara çözüm üreten, çevresi ile iletişim halinde, paydaşlarına katkı sağlayan bir ekibe sahip olduklarını belirtti. Rektör Karademir; “Hazırlık sınıfı ve İngilizce eğitiminde iddialıyız. Lisans ve lisansüstü eğitimde dinamik ve araştırmacı geleneğe sahip bir öğretim üyesi kadrosuna sahibiz. Lisans programlarında uyguladığımız Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca onaylı (YÖK) Sektörel Eğitim Programı (SEP) ile öğrencilerimizin bir yarıyılı boyunca üst düzey firmalarda tam zamanlı çalışmasını ve okurken iş tecrübesi kazanmasını sağlıyoruz. TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı ile de sizler gibi öncü firmalar ile çözüm odaklı ortak projeler gerçekleştirmeyi, AR-GE çalışmalarına ve nihai ürüne katkı koymayı amaçlıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlediği 2023 hedeflerine ulaşma yolunda akademik kadromuz ve gelişmiş laboratuvar altyapımızla sanayimizi desteklemeye, yenilikçi çözüm ve ürünler geliştirmeye odaklanarak çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürmekteyiz.” ifadelerini kullandı.
Çok Okunan Haberler