Girişimciler Jüri Karşısında
Yazı Fontu
Girişimciler Jüri Karşısında
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Teknoloji Transfer Ofisi (Bursatto) ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğinde yürütülen SeedUP - İnovatif Girişimcilik Programına başvurusu kabul eden adaylar, projelerini jüri karşısında sundu.
Nisan ayında BTÜ’de geçekleştirilen tanıtım toplantısı ile duyurusu yapılan SeedUP - İnovatif Girişimcilik Programına, Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinden çok sayıda girişimci aday projeleri ile başvurdu. Adaylardan 32’si ön değerlendirmeyi geçerek jüri karşısına çıkmaya hak kazandı. Bursatto’da gerçekleştirilen toplantıda, girişimcilik adayları projelerini BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Kurt, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, BursaTTO Müdürü Doç Dr. Nadir Yıldırım, KOSGEB Uludağ Müdürlüğü KOBİ Uzman Yardımcısı Yalçın Gençoğlan, İŞKUR Şube Müdürü Sibel Zengin, BTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevgi Saygın, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Kemal Ermiş, BUİKAD Başkan Yardımcısı Şeyda Şençayır, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Murat Kuter’den oluşan jüriye sundu. Başarılı bulunan 21 projenin uygulayıcıları Bursatto’da gerçekleştirilecek SeedUP - İnovatif Girişimcilik Programına katılmaya hak kazandı.
SeedUP - İnovatif Girişimcilik Programı jüri değerlendirme toplantısında konuşan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, girişimciliğin ve inovasyonun ülke için önemine dikkat çekti. Gerim, “Değişen dünyaya ayak uydurabilmek ve dünyadaki yenilikleri yakalayabilmek için BEBKA olarak inovatif girişimciliğe ayrı bir önem veriyoruz. Ülkemizin yüksek teknolojili, katma değerli üretim yapması için gereken destekleri her zaman veriyoruz. Bugün burada değerlendirilecek adayların hepsinin yolunun açık olmasını diliyorum” dedi.
Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise öncelikle BEBKA’ya proje desteklerinden dolayı teşekkür ederek, ülkemizde girişimciliği destekleyen sivil ve resmi çalışmaların son yıllarda ciddi artış göstermesinin oldukça önemli olduğunu vurguladı. Rektör Karademir; “Çok olması ile övündüğümüz ve ülkemizin en büyük zenginliği olan özellikle gençlerimizi, ama genelde de toplum fertlerimizi, düşündüren, yenilikler ortaya çıkaran, icat yapan bireylere dönüştürmemiz lazım. İş arayan değil iş kuran insan sayımızı artırmamız ve üreten ekonomiyi kuvvetlendirmemiz için SeedUP ve benzer tüm projelerde BTÜ paydaş olmaktan onur duymaktadır.” şeklinde görüşlerini ifade etti.
Rektör Karademir, "Fikirler katma değeri yüksek ürünlere dönüşmeli"
SeedUP - İnovatif Girişimcilik Programına katılmaya hak kazanan girişimci adayları 1 Temmuz 2019 Pazartesi günü Bursatto bünyesindeki KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde ders başı yaptı. Programa katılmaya hak kazanan girişimci adayları kutlayan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, SeedUP Programı ile mümkün olan en çok sayıdaki girişimcilik fikrini katma değeri yüksek ürüne dönüşmüş olarak görmeyi amaçladıklarını dile getirdi.
Girişimcilik adaylarına 1-27 Temmuz 2019 tarihleri arasında; KOSGEB Uygulamalı Girişmcilik Eğitimi, İşletmelerde Temel finans Yönetimi, Temel Pazarlama ve Rekabet Stratejileri, Üretim Yönetimi, Stratejik Yönetim, Fikri Sınai Mülkiyet Hakları, Ulusal ve Uluslararası Fon Kaynakları konularında dersler verilecek. Girişimcilik adayları ayrıca akademik ve sektörel mentorlükler, firma kurmak için mentorlükler, yatırımcıya iş fikrini sunma imkânı ve firmasını kuranlar için aylık takip mentorlükleri fırsatlarını yakalayacaklar.
Çok Okunan Haberler