Oyak Renault Kapılarını BTÜ Öğrencilerine Açıyor
Yazı Fontu

Oyak Renault Kapılarını BTÜ Öğrencilerine Açıyor

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) mühendislik öğrencileri Oyak Renault İnovasyon Laboratuvarı’nda yeni teknolojiler geliştirecek.

Bursalı mühendislik öğrencilerinin eğitimlerini geliştirmek amacıyla“Hack@OR 6 Takım Üstü Değer” projesini hayata geçiren Oyak Renault, Innov@OR İnovasyon Laboratuvarı’nda BTÜ’lü öğrencileri ağırlayacak. Oyak Renault, bahar dönemi sonuna dek öğrencilerin Oyak Renault teknolojisinden faydalanarak yepyeni fikirler geliştirmesine olanak sağlayacak.

Oyak Renault hayata geçirdiği “Hack@OR 6 Takım Üstü Değer” program ile dijital dönüşüm kapsamında mühendislik öğrencilerinden destek almayı ve aynı zamanda öğrencileri geliştirmeyi amaçlıyor. Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay desteğiyle başlatılan proje kapsamında, öğrencilere Oyak Renault teknolojisinden faydalanarak yeni projeler geliştirmek üzere yaratıcı bir ortam sunulacak.

BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve Uludağ Üniversitesi mühendislik öğrencileri proje kapsamında bahar dönemi sonuna kadar Cuma günleri Oyak Renault Innov@OR İnovasyon Laboratuvarı’nda çalışma fırsatı bulacak. Öğrencilere tasarım odaklı düşünme, 4 dakikada etkili sunum, 3D modelleme ve baskı, fiziksel programlama platformu- Ardunya, elektronik prototipleme gibi eğitimler verilecek. Eğitim sonrasında öğrencilerden çeşitli problemler ışığında muhtelif çözüm fikirleri üretmeleri ve ortaya konan fikirleri uygulamaya geçirecek prototip oluşturmaları istenecek. Oyak Renault İnovasyon Sosyal Kulübü üyelerinin öğrencilere mentorlük desteği vereceği süreç sonunda öğrencilerin oluşturduğu prototipler, Oyak Renault meslek uzmanları ve akademisyenlerden oluşacak bir jüri tarafından değerlendirilecek ve en başarılı proje ödüllendirilecek.

Projen lansman toplantısında dijital dönüşüm kapsamında yetkinlik değişimine odaklanarak çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerine değinen Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, “Geleceğin fabrikası olma yolunda hızla ilerlerken mühendislik öğrencilerini desteklediğimiz bu proje ile onların eğitimleri esnasında endüstri ortamını deneyimlemesini ve dijital dönüşümü destekleyecek proje fikirlerinin hayata geçirilmesini amaçlıyoruz” dedi.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, akademik faaliyet ve araştırma-geliştirme çalışmalarını “yenilikçi devlet üniversitesi” vizyonuyla sürdürdüklerini belirttiği açıklamasında; “BTÜ şehrin önde gelen aktörleri ile kurduğu işbirliği örneklerine her geçen gün yenilerini ekliyor. Oyak Renault ile başlatılan bu projenin de gelecekte Bursa için önemli sonuçları olacağına inanıyorum. Hâlihazırda uyguladığımız Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca (YÖK) onaylı Sektörel Eğitim Programı (BTÜ-SEP) ile lisans öğrencilerimizin bir dönem boyunca anlaşmalı firmalarda tam zamanlı çalışmalarını ve okurken iş tecrübesi kazanmalarını sağlıyoruz. İş dünyası ile kurduğumuz işbirlikleri ile üniversitede ürettiğimiz bilgiyi teknolojik ürünlere dönüştürmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ANAHTAR KELİMELER
HABER Alper KESKİN
FOTOĞRAF Alper KESKİN
18 Mart 2019
Çok Okunan Haberler