BTÜ’den Yenilikçi Ürün ve Üretim Teknolojileri Ar-Ge Proje ve Fikir Pazarı
Yazı Fontu

BTÜ’den Yenilikçi Ürün ve Üretim Teknolojileri Ar-Ge Proje ve Fikir Pazarı

Yenilikçi Ürün ve Üretim Teknolojileri Ar-Ge Proje ve Fikir Pazarı, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Bursa Teknoloji Transfer Ofisi (BTTO) ev sahipliğinde düzenlendi.

BTÜ Mimar Sinan yerleşkesinde, Bursa Teknoloji Transfer Ofisi’nde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında yenilikçi ürün ve üretim teknolojileri ile ilgilenen araştırmacılar, üreticiler ve akademisyenler bir araya geldi. BTÜ akademisyenlerinin üniversitenin teknoloji vizyonu ve kapasitesi ile ilgili sunumları sonrasında teknoloji odaklı üniversite-sanayi işbirliğini destekleyen TÜBİTAK projeleri ve patent konulu sunumlar gerçekleştirildi. Yenilikçi ürün ve teknolojilere dair proje fikirlerini içeren posterler sergi alanında gün boyu sergilendi.

Ar-Ge Proje ve Fikir Pazarı etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Kurt, yenilikçi ve araştırmacı üniversite misyonuna vurgu yaparak “Biz araştırmacı bir üniversite olarak anılmak istiyoruz, iyi bir akademik kadromuz var ve 2017 yılında Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralamasında ilk 50’ye girdik. Yeni kurulan Teknoloji Transfer ofisimiz görevini layığı ile yapıyor. Biliyorsunuz ki birçok teknolojik ürün üniversiteler tarafından bulunmuştur ve bu ürünler ekonomik alanlarda büyük katma değerler sağlamıştır, işte bu katma değeri sağlamak için TTO’ya ihtiyacımız var. Hedefimiz Bursa’ya ve Türkiye’ye büyük katkılar sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

BTÜ lisans eğitiminde uygulanan Sektörel Eğitim Programı (BTÜ-SEP) hakkında bilgiler veren SEP Koordinatörü Doç. Dr. Onur Saray programın öğrenciler ile ilgili olan bölümleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Öğrencilerin mesleklerinde başarılı olmaları adına bu programı başlattıklarını ifade eden Saray “Sanayimizin ve sektörümüzün ihtiyaçları üzerine bu programı uygulamaya koyduk, öğrencilerimiz sınıfta ya da araştırmalar sonunda edindikleri bilgileri sektörde kullanma fırsatı buluyor. Dünyanın önde gelen üniversiteleri bu sistemi uyguluyor, bizler de bu şekilde sektörün istediği öğrenci modelini oluşturuyoruz” dedi.

Etkinlik, Merkezi Araştırma Laboratuvarı (MERLAB) Müdürü Prof. Dr. Kenan Yıldırım’ın test güvenilirliği ve gerekliliği üzerine yaptığı sunumla devam etti. MERLAB olarak Türkiye test analiz laboratuvarları içerisinde ilk adres olmak istediklerine değinen Yıldırım “Merkezimiz 2015 yılında açılmış olup 2018 yılında faaliyete başlamıştır. Kalkınma bakanlığından 7.000.000 TL makine - teçhizat desteği alarak laboratuvarımızı cihazlar ile donatmaya başladık ve bütçemizi makine teçhizat alımı için kullandık. Merkezimiz 750 metrekare kapalı alan içinde 6 laboratuvardan oluşmaktadır” şeklinde konuştu.

BTTO uzmanları tarafından hazırlanan “Ar-Ge Teşviklerinin Tanıtımı” başlıklı sunum kapsamında Ar-Ge ve Ür-Ge kavramlarına değinilerek Ar-Ge merkezi kurulum aşamaları, Ar-Ge teşviklerinin detaylı açıklamaları ve teşvik hesaplama örnekleri açıklandı. Yenilikçi Ürün ve Üretim Teknolojileri Ar-Ge Proje ve Fikir Pazarı etkinliği öğle oturumu ise; TÜBİTAK Uzmanı Fatma Kara’nın TEYDEB Projeleri ve Nazalı Firması Patent Vekili Yeşim Metin’in fikri sinai mülkiyet hakları konulu sunumları ile tamamlandı.

 

ANAHTAR KELİMELER
HABER Alper KESKİN
FOTOĞRAF Alper KESKİN
15 Şubat 2019
Çok Okunan Haberler