BTÜ’ye TÜBİTAK’tan Bir Destek Daha
Yazı Fontu

BTÜ’ye TÜBİTAK’tan Bir Destek Daha

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) başlattığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından desteklenen ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli alanlarda sanayide Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) merkezlerinde ihtiyaç duyulan doktora dereceli nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi işbirliği ile ortaklaşa yetiştirilmesine yönelik tasarlanan “Sanayi Doktora Programı” sonuçları açıklandı. Bursa Teknik Üniversitesi de (BTÜ) sunduğu proje ile TÜBİTAK desteği almaya hak kazanan üniversiteler arasında yer aldı.

Bursa Teknik Üniversitesi’nin Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. firması ile gerçekleştirdiği işbirliği projesi başarılı bulunarak ‘TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı’ kapsamında destek almaya hak kazandı. Destek kapsamında BTÜ bünyesinde doktora eğitimi süresince üç öğrenciye TÜBİTAK tarafından en fazla beş yıl süre ile aylık 4.500 TL burs verilecek. Bursiyer öğrencilerin seçimi BTÜ ve Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek. Sanayi doktorası bursiyerlerine mezun olduktan sonra da üç yıl boyunca istihdam desteği de sağlanacak.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “TÜBİTAK uygulamaya koyduğu ‘2244 Sanayi Doktora Programı’ ile üniversiteler ve sanayi kuruluşları arasında uzun vadeli Ar-Ge ve yenilik tabanlı işbirlikleri oluşturmayı hedefliyor. Üniversitemiz bünyesindeki Bursa Teknoloji Transfer Ofisi (BTTO) vasıtası ile başvurarak destek almaya hak kazandığımız projemiz ile sanayide istihdam edilmek üzere genç, dinamik, yetkin ve çözüm odaklı doktoralı mühendisler yetiştirmek amacındayız. Bu sayede, sanayide yüksek katma değerli üretimin gerçekleşmesi için kritik öneme haiz nitelikli Ar-Ge personelinin kümeleştirilmesinin gerçekleştirileceğine inanıyoruz. Benzer şekilde lisans bölümlerimizde hâlihazırda uyguladığımız Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından onaylı ‘Sektörel Eğitim Programı’ ile öğrencilerimizin bir yarıyıl boyunca sektörde istihdamını sağlamakta ve onları çalışma hayatına donanımlı bir şekilde mezun ederek sanayinin istihdam sorununa da çözüm ortağı olmaktayız. BTÜ olarak kuruluşumuzdan itibaren sanayicinin yanında olacak şekilde Bursa ve bölgesindeki firmalar ile birçok ortak proje gerçekleştirdik. Bünyemize kattığımız son teknolojiye sahip cihazlar ve laboratuvarlarımızda sunduğumuz test-analizler ile gelişimimizi sanayiye destek olacak şekilde sürdürüyoruz. Bu doğrultuda TÜBİTAK’tan Teknoloji Transfer Ofisi desteği alan en genç üniversite konumundayız.” ifadelerini kullandı.

ANAHTAR KELİMELER
HABER Alper KESKİN
09 Aralık 2018
Çok Okunan Haberler