BTÜ Öğrencilerine TUSAŞ’ta Staj İmkanı
Yazı Fontu

BTÜ Öğrencilerine TUSAŞ’ta Staj İmkanı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında “Stajyer Mühendis Programı” protokolü imzalandı. TUSAŞ tarafından yetkin mühendisler yetiştirmek ve üniversite sanayi işbirlikleri kapsamında yeni yetenekleri eğitimleri sırasında kazanmak amacıyla yürütülen programa bu yıl BTÜ’de dâhil edildi.

Atak Helikopteri, Hürkuş Eğitim Uçağı, İnsansız Hava Aracı ANKA, Keşif Gözetleme uydusu GÖKTÜRK gibi Türk savunma sanayiinin bağımsızlığını ifade eden birçok projeyi bünyesinde gerçekleştiren TUSAŞ geçtiğimiz yıl yirmi üniversite ile başladığı Stajyer Mühendis Programı’na bu yıl Türkiye’nin önde gelen yirmi üniversitesini daha ekledi. Protokol BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat ve Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil arasında imzalandı. Protokol imza töreninde BTÜ Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hakan Gürkan, Doç. Dr. Hüseyin Lekesiz ve Dr. Öğretim Üyesi İsrafil Küçük’te hazır bulundular.

Rektör Prof. Dr. Arif Karademir savunma sanayiinde yerlileşme ve millileşmenin önemine vurgu yaptığı açıklamasında; “Genç mühendisleri bir an önce hazır etmeyi, genç mühendislerden en kısa sürede verim almayı ve yarının projelerini gerçekleştirmeyi amaçlayan bu programa BTÜ’nün başarılı öğrencilerini de dâhil etmiş olmaktan gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı. İmzalanan protokol ile bu yıl yaklaşık 1000 öğrencinin programa katılacağını belirten Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil; “Çok değerli üniversitelerimiz ile imzaladığımız protokol, ülkemizin kalkınmasında fayda sağlayacak. Mühendis sayımızı artıracağız, gençlerimiz ile projelerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

TUSAŞ Stajyer Mühendis Programına üniversitelerin 3. veya 4. sınıflarında makine, elektrik-elektronik, havacılık, uçak, uzay, endüstri, bilgisayar, metalürji ve malzeme, kimya, mekatronik mühendisliği başta olmak üzere ihtiyaç duyulan bölümlerden öğrenciler katılabiliyor. Öğrenciler stajyer mühendis olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii‘nde çalıştıkları süre boyunca  üniversiteleri tarafından sigortalanırken Kredi ve Yurtlar Kurumu imkânlarından da faydalanabilecek ve çalışmaları için TUSAŞ’tan ücret alacak.

ANAHTAR KELİMELER
HABER Alper KESKİN
FOTOĞRAF Alper KESKİN
18 Ekim 2018
Çok Okunan Haberler