BTTO’dan Proje Yazımı Eğitimi
Yazı Fontu

BTTO’dan Proje Yazımı Eğitimi

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Bursa Teknoloji Transfer Ofisi (BTTO) tarafından doktora öğrencileri ve öğretim üyelerine yönelik olarak “TÜBİTAK 1002 Proje Yazımı Eğitimi” düzenlendi. Üniversitelerde, araştırma hastanelerinde ve araştırma enstitülerinde yürütülecek acil, kısa süreli, küçük bütçeli araştırma ve geliştirme projelerine desteklemeyi amaçlayan TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı’na yönelik eğitim, BTÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Emin Akay tarafından verildi.

Dört saat süren programın ilk bölümünde TÜBİTAK araştırma desteklerinin tanıtımı yapılarak 1002 Hızlı Destek Programı hakkında genel bilgiler verildi. Proje planlama ve hazırlama süreci hususunda; ön hazırlık adımları, kapsam ve literatür bölümlerinin yazımı, yöntem, iş takvimi ve proje ekibi (proje yürütücüsü, araştırmacı, danışman, bursiyer) konuları katılımcılara detayları ile aktarıldı. Programın ikinci kısmında proje yapılabilirlik kriterleri, B-planı ve risk yönetimi başlıklarına değinilirken üçüncü kısımda ise özgün değer, proje değerlendirme süreci, panellerin aşamaları, projelerin reddedilme gerekçeleri ve proje revizyonu konuları ele alındı.

BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Kurt eğitim sonunda yaptığı konuşmasında üniversitelerin bünyelerinden çıkardıkları projelerin sayısı ve kalitesi doğrultusunda bilime katkı koyduklarına vurgu yaparak; “BTÜ kuruluşundan çok kısa süre sonra Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler endeksine girmiş ve her yıl sıralamada üst basamaklara çıkmıştır. Bu başarımızın temelindeki yapı taşlarından biri olan proje yazımı gibi bir konuda eğitim düzenleyen Bursa Teknoloji Transfer Ofisi ile bilgi ve tecrübelerini aktaran Prof. Dr. Abdullah Emin Akay’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ANAHTAR KELİMELER
HABER Alper KESKİN
FOTOĞRAF Alper KESKİN
09 Mart 2018
Çok Okunan Haberler