Erasmus + Programları Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Yazı Fontu

Erasmus + Programları Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) akademisyen ve öğrencilere yönelik Erasmus+ Programları Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Dış İlişkiler Ofisi koordinatörlüğünde düzenlenen toplantıda Ulusal Ajans’tan Uzman Nejla Vatansever ve Uzman Başak Çikot Çelik Erasmus Plus Projeleri hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, “Bursa Teknik Üniversitesi 2010 yılında araştırmacı üniversite olma misyonuyla kurulan bir üniversite. Öğrenci sayısının çokluğundan ziyade projeleriyle ve üniversite-sanayi işbirliğiyle öne çıkması istenen, eğitimden ziyade arge yapan, bilim üreten, pazarda görülebilir bir değer yaratan bir üniversiteyiz. Bunun için de araştırma olmazsa olmaz parametrelerden birisi. Bu amaçla yurt içi ve yurt dışındaki kurumlarla yapılan işbirlikleri, öğrenci ve akademisyen değişim programları, grup çalışmaları, ortak katılımlı programlar yürütülmekte. Son dönemde yürütülmekte olan Innowoment Geleceğin Yenilikçi Kadın Girişimcileri Projesi bizim projeye verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Daha çok proje üretmemize sunumlarıyla katkı sağlayacak uzmanlarımıza teşekkür ediyor verimli bir toplantı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Ulusal Ajans ve Erasmus Plus Programları hakkında sunum yapan Uzman Nejla Vatansever, Yükseköğretim alanına ilişkin Erasmus Plus fırsatları hakkında bilgiler aktardı. 2014-2020 yılları arasında uygulanan eğitim, gençlik, spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliği Hibe Programlarının Erasmus Plus olarak tanımlandığını ifade eden Vatansever, “Ekonomik kriz, yüksek işsizlik oranları, kalifiye işgücü yetersizliği gibi sebepler Erasmus Plus’ı gerekli kılan sebepler. Programla hedeflenen iş piyasalarının ve rekabetçi ekonominin ihtiyaçlarına cevap verebilecek projelerin desteklenmesi ve sektörler arası işbirliği ve sosyal sermayenin gelişimine katkı sağlanması. 2004-2017 yılları arasında eğitim ve gençlik alanında 28 binden fazla projeye kişi ve kurumlar için yaklaşık 1 milyar Avro’dan fazla hibe desteği sağlandı. Türkiye yılda ortalama 9 binin üzerinde proje başvurusu ile Avrupa’da 1.sırada. Erasmus + program yapısı, ne tür faaliyetlerin desteklendiği, hangi ülkelerde uygulandığı gibi detayları anlatan Vatansever aynı zamanda Gençlik Programı kapsamındaki örnek projeler hakkında da bilgi aktarımında bulundu. Toplantının 2. Oturumunda sunumunu gerçekleştiren Uzman Başak Çikot Çelik de Merkezi Projeler, Merkezi Projelerin Yapısı ve Önemi, Program Kılavuzunda yer alan Merkezi Projeler, Erasmus + Yüksek Lisans Kredileri, Bilgi Ortaklıkları, Hangi kurumların katılabileceği ve bütçe gibi pek çok konuda detaylı bilgi aktarımında bulundu.

ANAHTAR KELİMELER
HABER Aynur KAYA
FOTOĞRAF Aynur KAYA
20 Kasım 2017
Çok Okunan Haberler