roBTÜ 2017 Robot Yarışları Başladı

roBTÜ 2017 Robot Yarışları Başladı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 23 - 25 Mayıs 2017 tarihleri arasında BTÜ Yıldırım Yerleşkesi’nde düzenlenecek olan “BTÜ Robot Yarışları roBTU2017” başladı. Yarışma Türkiye genelinden 100’ü aşkın takımın katılımıyla start aldı.

Kura çekiminin ardından başlayan yarışlarda ilk gün mini sumo ve çizgi izleyen eleme turu tamamlandı. Tüm kategorilerde toplamda 87 robotun yarışacağı roBTÜ 2017’de üniversiteler, meslek liseleri ve bağımsız katılımcılardan oluşan takımlar kıyasıya rekabet edecek. 3 ayrı kategoride düzenlenecek olan yarışlar çizgi izleyen kategorisi eleme pisti ve final pisti olmak üzere iki aşamada gerçekleştiriliyor. Serbest kategoride ise başvurusu uygun bulunan robotlar jüri üyeleri tarafından İnovasyon, Otonomluk, Tasarım ve Uygulanabilirlik gibi ölçütler çerçevesinde ele alınarak derecelendirilecek. Organizasyon kapsamında, Türkiye’nin her yerinden ve her yaş gurubundan robotlara ilgi duyan ve bu alanda çalışma yapan öğrencilerin akademisyenler ve firma temsilcileri ile bir araya gelerek içinde bulunulan ve hızla değişip gelişen teknoloji çağına farklı bakış açıları sunabilmeleri ve onlara bu alanda kendilerini geliştirmelerini sağlayacak motivasyonun aşılanması hedefleniyor.

HABER Aynur KAYA
FOTOĞRAF Aynur KAYA