Gönüllü Kuruluşlar Platformu BTÜ’de
Yazı Fontu

Gönüllü Kuruluşlar Platformu BTÜ’de

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu aylık olağan toplantısı Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Mimar Sinan Yerleşkesi’nde yapıldı. Gecede Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM) Başkanı sosyolog Gökhan Öztürk “Madde Bağımlılığı” konulu seminer verdi.

Programa Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ergün, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu İcra Heyeti Başkanı Burhan Sayılgan, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, İHH Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan, Memur-Sen İl Başkanı Numan Şeker, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Ali Fuat Gölbaşı, BTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nurettin Acır, Prof. Dr. Ramazan Kurt ve Genel Sekreter Prof. Dr. Sami İmamoğlu ile birçok vakıf ve derneğin yöneticileri katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu İcra Kurulu Başkanı Burhan Sayılgan, madde bağımlılığının giderek yaygınlaştığını belirterek bu konuda tüm sivil toplum kuruluşlarına büyük sorumluluklar düştüğüne dikkat çekti.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir yaptığı konuşmasında değerli konuklarını ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek BTÜ olarak ülkeye ve millete faydalı, milli ve manevi değerlere sahip bir gençlik yetiştirmeye çalıştıklarını, bu noktada tüm sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yapmaya her zaman açık olduklarını vurguladı.

Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, madde bağımlılığı konusunda Bursa Valiliği olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aktararak çözüm noktasında toplumun tüm kesimlerine görevler düştüğünü belirtti.

GADEM Başkanı sosyolog Gökhan Öztürk bir buçuk yıldır alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı üzerine çalıştıklarını, bu süreçte genellikle işin toplumsal boyutunun göz ardı edildiğini gözlemlediklerini dile getirerek, “Bağımlılık sadece kişiyi değil ailesini, sosyal çevresini ve tüm toplumu ilgilendirmektedir. ‘Bir kereden bir şey olmaz’ algısı ile başlanılan madde kullanımı giderek kişinin iradesini elinden almaktadır. Bağımlılık tekrarlayan bir hastalıktır, sadece irade meselesi değil tıbbi tedavi gerektiren kronik bir beyin hastalığıdır.” diyerek konunu önemine dikkat çekti. Madde kullanımında ilk deneyimlerin yoğun olarak arkadaş çevresi ve merak ile başladığını belirten Öztürk, “Ailelere bu noktada büyük görev düşmekte çocuklarımızı iyi gözlemleyerek ve onlara doğru bilgilendirme yaparak başlangıç aşamasında bağımlılığı önleyebiliriz. Ailelerin çocuklarının bağımlı olduklarını fark etmesi dört ila altı yıl sürebilmektedir. Bağımlılık belirtilerini zamanında fark etmek için aileler çocukları ile yakından ilgilenmeli ve onları gözlemlemelidir. Bağımlılar zamanı öldürmek için madde kullanmaktadır. Okul dışı vakitlerde çocuklarımızı kişisel ve sosyal gelişimlerini destekleyecek aktivitelere yönlendirmeli, boş zaman yapılandırması geliştirmeliyiz.” dedi. Yaptıkları çalışmaları tüm şehre yaymayı amaçladıklarını belirten Öztürk, bu konuda kamu kurumları ile birlikte toplumun tüm yapılarına da görev ve sorumluluklar düşmektedir ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.

ANAHTAR KELİMELER
HABER Alper KESKİN
FOTOĞRAF Alper KESKİN
08 Mart 2017
Çok Okunan Haberler