Sağlıklı Beslenme ve Gıda BTÜ'de Konuşuldu
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Yıldırım Yerleşkesi Merkez Kafeterya ’da gerçekleşen seminerde sağlıklı beslenme, gıdalar ve kansersiz hayat konuşuldu.
BTÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı "Sağlıklı Beslenme, Sağlıklı Gıdalar ve Kansersiz Hayat" konu başlığıyla bir seminer düzenledi. Seminerin sunumunu Bursa Gıda Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Harun Seçkin yaptı. 2015-2016 Eğitim - Öğretim döneminde ilk öğrencilerini alacak olan Doğa Bilimleri Mimarlık Mühendislik Fakültesi (DBMMF) Gıda Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin de katkı verdiği seminere Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, Genel Sekreter Prof. Dr. Sami İmamoğlu, öğretim üyeleri ve idari personel ile birlikte öğrenciler de dinleyici olarak yer aldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Arif Karademir “Sağlıklı hayat için sağlıklı besinler tüketmek, sağlıklı besinler tüketmek için de gıda ve gıda güvenliği hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Bu bilgilerin Bursa’mızda ve Ülkemizdeki önemli merkezlerinden biri olan Bursa Gıda Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’nün değerli Müdürü Harun Seçkin’e üniversitemizde seminer verdiği için teşekkür ederiz “ dedi.
Rektör Prof. Dr. Arif Karademir’in açılış konuşmasından sonra Enstitünün tanıtımıyla sunumuna başlayan Bursa Gıda Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Harun Seçkin, kurumda çalışan 160 personelin 84’ünün lisans ve lisansüstü eğitime sahip olduğunu aktardı. Fakülte mezunu çalışanlardan 45’inin yüksek lisans, 17’sinin de doktora mezunu olduğunu belirtti. Hali hazırda da 14 personelin doktora ve 1 personelin de yüksek lisans eğitimine devam ettiğini söyledi.
Konuşmasında Enstitünün seçkin ve nitelikli bir kadroya sahip olduğunu vurgulayan Harun Seçkin, personele yönelik olarak BTÜ ile yabancı dil ve lisansüstü eğitimle ilgili ortak çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Bu çalışmaların da olumlu yansımalarını almaya başladıklarını sözlerine ekledi.
Sunumunun ikinci bölümüne gıda güvenliğinin insan hayatının her alanında önem taşıdığını vurgulayarak başlayan Seçkin, sanayileşme ile birlikte yaşam standardının yükselmesi sonucunda gıda üretimi ve tüketiminde yeni eğilimlerin ortaya çıktığını bildirdi. Bu eğilimlerin doğal sonucu olarak tüketicilerin hazır gıda tüketimine yöneldiğini belirtti. Seçkin, bu yönelimin sonucunda da çok çeşitli gıda maddeleri üretimini gerçekleştiren, gıda sanayilerinin kurulduğunu söyledi.
Konuşmasında yeni teknoloji ürünü gıda maddelerinin bazı avantajlarının bulunduğuna değinen Seçkin, bu durumun bazı riskleri de beraberinde getirdiğinin altını çizdi.
Gıda güvenliğini üretim, işleme, muhafaza ve dağıtımları sırasında gerekli kurallara uyulması ve önlemlerin alınarak, gıdalarda oluşabilecek fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik risklerin yok edilmesi olarak aktaran Enstitüsü Müdürü Harun Seçkin seminerinin sonunda “Bilinçli tüketici olmak, güvenli gıda tüketimini, bilinçli gıda tüketimi sağlıklı bireyi, sağlıklı birey de sağlıklı toplumu getirir” dedi.
"Sağlıklı Beslenme, Sağlıklı Gıdalar ve Kansersiz Hayat" seminerinin sonunda BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Bursa Gıda Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Harun Seçkin’e teşekkür belgesi taktim etti.