BUSİAD Başkanı Günal Baylan: Sanayici İhtiyaç Duyduğu İş Gücü İçin Üniversitelerle İş Birliği Yapmalı
Yazı Fontu

Bursa Sanayici ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) “Türkiye Ekonomisi Alternatif Model Arayışları” konulu bir panel düzenledi. Dünya Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hakan Güldağ’ın moderatör olduğu panelde, gazeteci yazarlar Ege Cansen ve Osman Ulugay konuyla ilgili görüşlerini anlattılar.

BUSİAD merkez binasında düzenlenen panele, çok sayıda davetli ile beraber Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’de katıldı. Program öncesi BUSİAD Başkanı Günal Baylan ile üniversite yapılanması konusunda sohbet eden, Rektör Karademir, “Sanayicimizin taleplerine duyarlı bir üniversite olmak gerekiyor. Sanayicimizin problemlerini çözmede paydaş olacak araştırmalar yapılması, ona uygun insan kaynağı yetiştirilmesi için akademik yapılanmamızı kuvvetlendiriyoruz” dedi. Rektör Karademir, BTÜ’de yeni öğrenci alımı yapacak bölümler, uzun dönem staj yöntemi ve laboratuvarlar hakkında da Başkan Baylan’a bilgi verdi.

Programın açılış konuşmasında Başkan Günal Baylan; Türkiye’de gerçekleşen maliye politikası, esnek kur ve yüksek enflasyonu yenebilecek bir makro-ekonomik çerçeveye sadık kalınarak gerçekleştiren reformların işlerlik kazanabilmesi için, iş adamlarının da destek olmaları gerektiğini belirtti. Başkan Baylan konuşmasında sanayi-üniversite iş birliğine de değinerek, karşılıklı iş birliğinin gelişmesinin yapısal reformlara yarar sağlayacak bir faktör olduğunu söyledi. Üniversitelerin, sanayinin önceliklerini dikkate alarak tasarlayacakları lisans ve lisansüstü programları ile sanayicinin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayabileceklerinin altını çizdi. Bu durumun mezuniyetten sonra iş yerinde geçirilecek oryantasyon sürecini hem süre hem de maliyet anlamında azaltacağını söyleyen Baylan, konuşmasını “Üniversitelerimizin bilgi ve teknolojiye dönük ihtiyaçlarının giderilmesine sanayiciler olarak katkı koymalıyız” diyerek sona erdirdi.

Panelde ilk söz alan Ege Cansen, çok pratik ve öz olarak dünya ve ülkemizde ekonomik hareketlilik ve kalkınma serüvenini kendine haz tarzı ile dinleyicilere aktardı. Osman Ulugay ise yakın tarih itibari ile Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’dan başlamak üzere ülkemizde uygulanmaya çalışılan ekonomik kalkınma modelleri ve serüvenine değindi. Milli gelir seviyesinin diğer ülkeler ve Türkiye’de, uygulanan ekonomik planlamalar ve dengelere göre nasıl seyir gösterdiğine ve milli gelir artımı için yapılması gereken bazı hususlara değindi.

ANAHTAR KELİMELER
HABER Sedat ÖZÇALIK
FOTOĞRAF Sedat ÖZÇALIK
09 Nisan 2015
Çok Okunan Haberler