Kentsel Dönüşüm Projelerine BTÜ Desteği
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi (DBMMF) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beyhan Bayhan Bursa’da düzenlenen Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ne katıldı. Doç. Dr. Bayhan Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümün ülkenin en önemli meselelerinden biri olduğunu, depremler sırasında oluşacak can ve mal kayıplarını önlemek adına alınacak tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Merinos AKKM’de Konut ve Yapı Gazetesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ne Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Büyükşehir Belediyesi Başkan adına Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Osmangazi İlçe Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım İlçe Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Basri Akyıldız, çok sayıda kurum müdürü, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve yaklaşık  400 muhtar bir araya geldi.

Bursa’nın önümüzdeki yıllarda yapılaşması için önem taşıyan etkinlikte, İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği ve Maltepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Taş, Uludağ Üniversitesi İnşaat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün ile birlikte BTÜ DBMMF İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beyhan Bayhan yer alarak bildirilerini sundular.

Doç. Dr. Beyhan Bayhan konuşmasında kentsel dönüşüme deprem riski açısından yaklaştı. Bursa’nın sıvılaşmaya müsait yumuşak zemininin depremin şiddetini arttırabileceğini belirten Doç. Dr. Bayhan, “Tarihi depremler Bursa’nın, zemin probleminden dolayı, uzak faylarda meydana gelen depremlerden de etkilendiğini göstermiştir”dedi.

Doç. Dr. Bayhan sunumunun sonunda şunları söyledi: “Bursa ili’nin büyük bir bölümü birinci deprem bölgesindedir ve pek çok fay sisteminden etkilenecek potansiyele sahiptir. Biz, deprem mevzu bahis olduğunda daha çok İstanbul'u konuşuyoruz. Evet, İstanbul sosyo -  ekonomik bakımdan en önemli şehrimiz.  Ama Marmara’da meydana gelecek bir depremden yalnızca İstanbul etkilenmeyecektir. Marmara bölgesinin büyük bir bölümü de en az İstanbul kadar tehlike altındadır. Bunu sismik tehlike haritaları söylemektedir. Kalitesiz yapılar nedeniyle şimdiye kadar pek çok can ve mal kaybı yaşadık. Bu sebeple toplumdaki dinamiklerin kentsel dönüşüm isteği, konut kalitemizi yükseltmek açısından önemli bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirmek gerekir. Kentsel dönüşüm Türkiye’nin en önemli projelerinden biridir. Çıkış amacına uygun bir şekilde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesinin desteklenmesi ve hızla hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. BTÜ’de çalışmaları ve araştırmalarıyla kentsel dönüşüm konusunda her türlü desteği verecektir.”

ANAHTAR KELİMELER
HABER Sedat ÖZÇALIK
FOTOĞRAF Sedat ÖZÇALIK
16 Şubat 2015
Çok Okunan Haberler