Mühendis Adayları Borçelik'te
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi(BTÜ)öğrencileri Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 41'incisi düzenlenen 'Ekonomiye Değer Katanlar - 2014' ödüllerinden bu yıl  iki ödülün sahibi Borçelik Çelik Sanayii Ticaret A.Ş’nin üretim tesislerini gezdiler.

Üniversite öğrencilerinin eğitimlerini sanayinin ihtiyaçlarına yönelik olarak gerçekleştirerek, mezun olduktan sonra  sanayi tesislerine hızlı bir biçimde adapte etmeyi hedefleyen BTÜ’nün başlattığı  “Öğrenci - Sanayi Buluşması Etkinliği” çerçevesinde yapılan ziyaretlerin bu ayki durağı Borçelik Çelik Sanayii Ticaret A.Ş oldu.

Bursa’da metal sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında ilk, ihracat yapan ilk 10 firma içinde de 6'ıncı sırada yer alarak BTSO tarafından ödüllendiren Borçelik’i, BTÜ Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi (DBMMF) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencileri Metalurji ve Malzeme Mühendisliği'ne Giriş dersi kapsamında Borçelik Çelik Sanayii Ticaret A.Ş.’nin üretim tesislerinde teknik bilgilerini arttırdılar.

Bursa’nın ilk ve tek teknik üniversitesi olan BTÜ’nün öğrencileri, Borçelik Çelik Sanayii Ticaret AŞ’nin Gemlik’te bulunan tesislerinde üretim sahasını şirket yetkilisi Ömer Yıldırım’ın eşliğinde inceleme fırsatı elde ettiler. Öğrenci - Sanayi Buluşması Etkinlikleri kapsamında düzenlenen gezi Doç. Dr. Deniz Uzunsoy ve Arş. Gör. İbrahim Gökhan Gündüz’ün eşliğinde gerçekleşti.

 BTÜ öğrencilerinin gerçekleştirdikleri teknik gezi hakkında açıklamada bulunan Doç. Dr. Deniz Uzunsoy, açıklamasında sanayi-üniversite işbirliğini BTÜ’lü akademisyenler olarak önemsediklerini vurguladı. Üniversitede öğrenim gören geleceğin mühendislerinin, bu geziler sayesinde üretim tesislerindeki hatları yakından görme fırsatı yakaladıklarını belirten Doç. Dr. Uzunsoy sanayi ve üniversite arasındaki ilişkilerin güçlenmesinin, teknoloji üretimi konusunda da önemli fırsatları getireceğinin altını çizdi. Firmalara yapılan bu ziyaretlerin aynı zamanda öğrencileri için de kariyer anlamında kapıların açılmasına vesile olduğuna değindi.

Üniversitede öğrenim gören öğrencilerin sanayideki üretim şartlarına ve ihtiyaçlarına göre eğitilmesinin geleceğe yatırım anlamında önemli değer olduğunun da altını çizen Doç. Dr. Deniz Uzunsoy.  Türkiye’deki sanayi kuruluşlarının gerek Ar-Ge alanında gerekse diğer birimleri için yetişmiş beyinlere ihtiyaçları olduğunu ve gelecekte bu ihtiyacın daha da artacağını söyledi. Doç. Dr. Deniz Uzunsoy başta BTÜ Rektörü  Prof. Dr. Ali Sürmen olmak üzere üniversite ve sanayi işbirliğine sözde değil, özde katkı veren tüm kurum ve kuruluşlara  teşekkür ederek açıklamasına son verdi. 

ANAHTAR KELİMELER
HABER Sedat ÖZÇALIK
FOTOĞRAF Sedat ÖZÇALIK
03 Aralık 2014
Çok Okunan Haberler