BTÜ Biyoteknoloji ve İnovasyon Topluluğu Öğrencileri Bioinnovation 2023 Yarışmasında
Yazı Fontu

Bu yıl 2’incisi düzenlenen Bioinnovation 2023’e katılan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Biyomühendislik bölümü öğrenci takımı, yaşam bilimleri ve sağlık alanında inovatif fikirlerin sergilendiği yarışmada 5’inci oldu.


5-7 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da ikincisi düzenlenen Bioinnovation 2023 yarışmasında BTÜ katılımcı üniversiteler arasında yerini aldı. Mamak Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü bünyesinde yer alan ve Mamak Füzyon tarafından düzenlenen Bioinnovation 2023 Yarışması’nda geçen yıl 3.lük ödülünü alan BTÜ Biyoteknoloji ve İnovasyon topluluğu adına yarışmaya bu yıl Biyomühendislik ikinci sınıf öğrencileri tarafından kurulan HYPER takımı katıldı.


Sanayiye uyarlanabilir-ticarileştirilebilir ürün ve fikir geliştirme yarışmasında toplamda 17 üniversiteden seçilen lisans ve lisansütü öğrencilerinin kurduğu 20 takım projeleriyle yer aldı. Takımların 4 aylık çevrimdışı ve çevrim içi çalışmaları, 50 saatlik yarışma süreci bitiminde akademisyenler ve  resmi kurum yetkilileri ile sektör yöneticilerinden oluşan jürilere sunuldu. BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomühendislik Bölümü öğretim üyelerinin danışman olarak da destekledikleri 2. sınıf öğrencileri Ayşe Şevval Varol, Serra Karnap, Beyzanur Güner, Yağmur Tülüğoğlu ve İrem Şılbır’ın yer aldığı takım “Diyabetik Ayak Ülseri” tedavisine yönelik hazırladıkları proje ile yarışmayı 5’inci tamamladı.

ANAHTAR KELİMELER
HABER Ersel KİRAZ
FOTOĞRAF Ersel KİRAZ
16 Mayıs 2023
Çok Okunan Haberler