BTÜ’lü Öğrenci TUSAŞ Tarafından Desteklenecek
Yazı Fontu


Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Meryem Şehitoğlu’nun tez projesi, Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) tarafından desteklenmeye hak kazandı.


BTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ömer Faruk Efe’nin akademik danışmalığını üstlendiği “Havacılıkta Tasarım Tipi Hata Türleri ve Etkileri Analizi Yaklaşımlarının Geliştirilmesi” başlıklı TUSAŞ LIFT UP+ yüksek lisans tez projesine, Necmettin Erbakan Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Burak EFE katkı sunacak.


Doç. Dr. Faruk Efe: Amacımız Havacılık Sektöründeki Uygulamaları Geliştirmek


Proje hakkında detayları paylaşan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Faruk Efe, çalışmada havacılıkta tasarım tipi hata türleri ve etkileri analizi yaklaşımlarının geliştirilmesi konusuna odaklandıklarına değindi. Çalışma ile ürün tasarımı için yeni bir metot geliştirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Efe, “ülkemizde yerli havacılık sektöründeki tasarım uygulamalarına katkıda bulunabilmeyi ve çalışmalarımızı bu şekilde geliştirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Yetkinliklerimizi Geliştirebilmek İçin Önemli Bir Adım


“LIFT UP+ programında yer almak istememizin sebebi projenin güçlü bir kuruluş tarafından sahiplenilerek desteklenmesidir diyen Doç. Dr. Efe, sahip oldukları yetkinlikleri geliştirebilmek için söz konusu programın önemine değindi. Efe konuşmasının devamında, “Sektörü yakından tanıyan, alanında uzman mühendislerin çalışmalarımıza destek olması, öğrencimizin işletmede kısmi zamanlı olarak çalışma fırsatı bulması, yüksek lisans tez çalışması için imkân sağlanması bizim için büyük bir fırsat olacaktır. Kısacası hem havacılık sektörümüze hem de bizlere katkısı olacak bir projemizin desteklenmiş olmasından dolayı mutluyuz. Havacılık sektörümüzü ileriye taşıyan TUSAŞ tarafından düzenlenen LIFT UP+ programının bir parçası olduk. Bu program; yetkinliklerimizi geliştirebilmek ve savunma sanayiinde iyi bir kariyere sahip olabilmek için güzel bir adım oldu. Başvuruda bulunduğumuz projeyi başarıyla sonuçlandırmak ve BTÜ’yü en iyi şekilde temsil etmek için çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

HABER Ersel KİRAZ
FOTOĞRAF Ersel KİRAZ
09 Ocak 2023
Çok Okunan Haberler