BTÜ’de Psikoloji Günleri
Yazı Fontu

BTÜ’de Psikoloji Günleri

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Psikoloji bölümü Ortak Akıl Topluluğu öğrencileri tarafından gelenekselleşmesi hedeflenen etkinliğin ilki çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’na ithafen 8 - 10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 3 gün boyunca süren online organizasyona, 150’den fazla üniversiteden 1500’e yakın katılımcı kaydı gerçekleşti. Alanında uzman sekiz farklı konuşmacının sekiz farklı oturumda yer aldığı etkinlik süresince, kişilik ve benlik algısı, çocuklarda aksiyete bozukluğu, dil şebekesinde yenilikler ve afazi rehabilitasyon gibi farklı konular ele alındı.

Yeni kurulan bir bölüm olmasına rağmen psikoloji bölümü ev sahipliğinde böylesine kapsamlı ve profesyonel bir organizasyon düzenledikleri için öğrencileriyle gurur duyduğunu aktaran Ortak Akıl Topluluk danışmanı ve Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nuray Mustafaoğlu Çiçek, “Psikoloji günleri genellikle üniversiteler bünyesinde düzenlenen, psikoloji alanında paylaşım ortamı yaratan, bilimden ve insandan sohbet edebildiğimiz ve alandaki uzmanlar ve öğrencileri buluşturan gelenekselleşmiş etkinliklerdir. Meslek grubumuz için kıymetli olan bu etkinliklerden birine, bu yıl üniversitemiz Psikoloji Bölümü öğrencilerimizden oluşan Ortak Akıl Topluluğunun organizasyonuyla ev sahipliği yapmış olmanın keyif ve gururunu yaşıyoruz. Bu etkinliğimizin psikoloji alanındaki donanımlı uzmanları ağırlamanın yanı sıra Türkiye çapında birçok psikoloji öğrencisi, psikoloji alanında çalışan meslek mensupları ve psikolojiye ilgi duyan herkesin yoğun katılımlarıyla gerçekleşmiş olması da etkinliğin amacına ulaştığının göstergesi diyebiliriz. Fakat daha da önemlisi, yeni kurulan bir psikoloji bölümü olmamıza rağmen bu kapsamda bir etkinliği düzenleyecek güçte ve donanımda, işbirliği içinde çalışabilen, eğitim aldıkları meslek alanına gönülden ve etik değerlerle sıkıca bağlı öğrencilerimiz olduğunu görmek. Önümüzdeki yıllarda psikoloji mezunlarımızın alana büyük bir güç katacağını ve psikoloji disiplinindeki çeşitli meslek alanlarının gelecekte çok daha zenginleşeceğini umuyoruz.

Topluluk olarak kuruldukları ilk günden bu yana bu organizsyonu hayal ettiklerini aktaran Ortak Akıl Topluluğu Başkanı Furkan Karadağ, “Psikoloji bölümü üniversitemizde çok yeni fakat ilk olmasına rağmen yoğun katılımla etkin bir şekilde etkinliğimizi düzenlemeyi başardık. Bu süreçte bizi her aşamada destekleyen sayın Rektörümüz Prof. Dr. Arif Karademir ve tüm bölüm hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

ANAHTAR KELİMELER
HABER Aynur KAYA
FOTOĞRAF Aynur KAYA
17 Mayıs 2021
Çok Okunan Haberler